Sandrine

A nyers kávé belsejében található a kávé értéke, a pörkölés során a benne lévő alkaloidák (cukrok, olajok, koffein, víz...) megváltoznak.

A szakszerű pörkölés nem a kávébab külső felületének égetéséről szól, hanem a lényege, feladata az, hogy a kávészemek belsejében lévő értékeket felszabadítsuk hő segítségével, miközben gondoskodunk arról, hogy a finom értékek, amik a kávé egyedi, jellegzetes ízét, aromáját adják, a kávébabban maradjanak.


Pörkölési fajták:

Sandrine

Világos / Bécsi pörkölés

A kávébab világosbarna színű, felszíne száraz és matt a pörkölés időtartama miatt. Kávéfajtától függően jelen lehetnek benne savanyú tónusok, így kevéssé testes kávét kapunk. Ez a pörkölési típus általában enyhébb/ lágyabb kávé fajták pörköléséhez ideális.

Sandrine

Közepes/ Francia pörkölés

A kávébab színe középbarnától a gazdag sötétbarnáig terjedhet. A kávészem enyhén fényes, felszíne kis mértékben olajos, míg az íze teljesebb, komplexebb. Az aromája többnyire édesebb, testesebb, savassága kiegyensúlyozottabb.

Sandrine

Sötét/ Olasz pörkölés

Ennél a pörkölési változatnál a kávébab sötétbarna (de nem fekete!). A kávészem felülete fényes, olajos bevonatú. Enyhén égett beütés és markáns keserűség jellemzi, minél sötétebb a kávébab, annál kisebb savtartalom érezhető rajta.

Egyedi kávéfajták

Különleges, trópusi kávétermelő vidékek, jó hírnévnek örvendő ültetvények válogatott terméseit kínáljuk.
Állítsa össze kedvenc ízét: válasszon kávét kínálatunkból, válassza ki az Ön számára ideális pörkölési szintet, a hozzáillő aromát és kiszerelést.
Ínyencek és kávérajongók megtalálhatják a különböző kávéfajták és egyedi kávékeverékek között kedvenc ízüket és aromájukat.

Tovább

Coffee boxes & Kávédrazsé

For someone special … the best selection!
Szeretne köszönetet mondani egy ügyfelének, vagy különleges ajándékot keres?
Ajándékozzon különleges szemes kávéválogatást!
Egyedileg összeállított szemes kávé csomagokat kínálunk, amelyek különböző ízű és aromájú kávékat tartalmaznak.
Válassza ki a csomagok közül kedvencét!

Tovább

Egyedi kávékeverék

Válogasson különböző karakterű és ízvilágú egyedi kávékeverékeink közül, melyeket gondosan állítottunk össze, párosítottunk különböző eredetű fajtákból, azért, hogy fokozzuk a kávé ízét, aromáját.

Tovább


Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.