Sandrine

A nyerskávé belsejében található a kávé értéke, a pörkölés során a benne lévő alkaloidák megváltoznak (cukrok, olajok, koffein, víz ...)

A szakszerű pörkölés nem a kávébab külső felületének égetéséről szól, hanem a lényege, feladata az, hogy a kávészemek belsejében lévő értékeket felszabatídjuk a hő segítségével, mialatt gondoskodunk hogy a finom értékek a kávébabban maradjanak, amelyek megadják a kávé egyedi, jellegzetes ízét, aromáját.


Pörkölési fajták:

Sandrine

Világos / Bécsi pörkölés

A kávébab világosbarna színű, felszíne száraz és matt, a pörkölés időtartalma miatt. A kávé fajtától függően jelen lehetnek savanyú tónusok, illetve a kávé teste minimális. Ez a pörkölési típus általában előnyös az enyhébb/ lágyabb kávé fajtákhoz.

Sandrine

Közepes/ Francia pörkölés

A kávébab színe a közép barnától a gazdag sötétbarnáig terjedhet. A kávészem enyhén fényes, felszíne csekély mértékben olajos, míg az íze teljesebb, komplexebb. Az aromája többnyire édesebb, testesebb, savassága kiegyensúlyozottabb.

Sandrine

Sötét/ Olasz pörkölés

Ennél a pörkölési változatnál a kávébab sötétbarna (de nem fekete!). A kávészem felülete fényes, olajos bevonatú. Enyhén égett beütés és markáns keserűség jellemzi, minél sötétebb a kávébab annál kevesebb savtarlama ízlelhető meg.

Egyedi kávéfajták

Kínálunk különleges, trópus kávétermelő vidékek, hírneves ültetvények válogatott terméseit.
Állítsa össze az Ön kedvenc ízét, válogasson a többféle kávé közül és válassza ki az Önnek ideális pörkölési szintet, hozzá illő aromát és kiszerelést.

Tovább

Coffee boxes & Kávédrazsé

For someone special … the best selection!
Szeretne köszönetet mondani egy ügyfelének, vagy egy különleges ajándékot keres? Ajándékozzon különleges szemes kávé válogatást.
Egyedileg összeállított szemes kávé csomagokat kínálunk, amelyek különböző ízű és aromájú kávékat tartalmaznak.
Válassza ki a csomagok közül kedvencét.

Tovább

Egyedi kávékeverék

Válogasson a különböző karakterű és ízvilágú egyedi kávékeverékünk közül, melyeket gondosan állítottunk, párosítottunk össze különböző eredetű fajtákból, annak érdekében, hogy fokozzuk a kávé ízét, aromáját.

TovábbKosár tartalma

A kosár tartalma üres.