Sandrine

A kávé növénye az Egyenlítő mentén a trópusi és szubtrópusi régiókban nő. A talaj, a klíma, és a tengerszint mind hatással vannak a kávészemek jellegzetes ízére, ennek következménye hogy minden régióban különböző és egyedi ízű kávét kapunk.

Két fő kávéfajta ismert: a Coffea Arabica és a Coffea canephora( ismertebb nevén Robusta )

Az Arabica kávéfa finomabb, jellemzően 1000-2000 méter magasságokon termesztett fajta, a magasság emelkedésével arányosan jobb minőséget képvisel. Az Arabica fajta erős aromájú és karakteres, kiváló minőségű kávébabot terem, emellett alacsony koffeintartalommal bír.

A Robusta kávéfa erőteljesebb, alacsonyabb magasságokban terem, jellemzően 200-800 méter között és kevesebb törődést igényel. Intenzívebb ízvilágú, erősebb és testesebb, emelett koffeintartalma magasabb.

Az Arabica a világ kávétermelésének mintegy 70%-át, míg a Robusta 30%át teszi ki.

Egyedi kávéfajták

Különleges, trópusi kávétermelő vidékek, jó hírnévnek örvendő ültetvények válogatott terméseit kínáljuk.
Állítsa össze kedvenc ízét: válasszon kávét kínálatunkból, válassza ki az Ön számára ideális pörkölési szintet, a hozzáillő aromát és kiszerelést.
Ínyencek és kávérajongók megtalálhatják a különböző kávéfajták és egyedi kávékeverékek között kedvenc ízüket és aromájukat.

Tovább

Coffee boxes & Kávédrazsé

For someone special … the best selection!
Szeretne köszönetet mondani egy ügyfelének, vagy különleges ajándékot keres?
Ajándékozzon különleges szemes kávéválogatást!
Egyedileg összeállított szemes kávé csomagokat kínálunk, amelyek különböző ízű és aromájú kávékat tartalmaznak.
Válassza ki a csomagok közül kedvencét!

Tovább

Egyedi kávékeverék

Válogasson különböző karakterű és ízvilágú egyedi kávékeverékeink közül, melyeket gondosan állítottunk össze, párosítottunk különböző eredetű fajtákból, azért, hogy fokozzuk a kávé ízét, aromáját.

Tovább


Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.